Туристичний сезон на Рівненщині більшість вважає завершеним, та насправді він триває увесь рік. І не лише для затятих подорожуючих, а й тих, хто готує міста, селища та села до приїзду гостей. Чим дивуватимуть туристів у селах поблизу Рівного - далі.

Рівне нщина - це не лише бурштин і ліси. Саме це доводять у громадах, неподалік обласного центру, створюючи й відшуковуючи все нові атракції, які можуть привабити туриста. Село Хотин називають туристичною столицею Шпанівської громади. Саме тут зосереджені локації, найбільш цікаві для гостей краю.

"Ми проводимо культурні події, фестивалі в Хотині урочищі Чадорож на острові. Також те, що є зараз, це велосипедний туризм. Це та ж Валерина стежка улюблена велосипедистами", - говорить проектний менеджер Шпанівської ОТГ

Окрім того розробляють ще й локальні маршрути, які дозволяють більше часу проводити саме на території громади. До прикладу маршрут "Хотинське городище" поєднує саме городище, джерело, острів, річку Горинь та узлісся.

Читайте також: Мандруємо разом: туристична Рокитнівщина (ФОТО) 

До слова, кожен з пунктів оповитий численними легендами та переказами. Наприклад, назва села Хотин походить від джерела.

"Козаки приїхали на цю землю. Коли пливли по річці, шукали місце для ночівлі. Це мало бути місце, де були б комфортні умови. Одного козака відправили оглянути місцевість. Він і каже: тут є все, що потрібно: вода, берег затишний, тому ми хочемо тут залишитись. "Хотіти залишитись" - від цього і пішло слово "Хотин", - говорить завідуюча клубом с. Хотин

Аби турист затримався на території Рівне нщини якомога довше, громади об'єднують зусилля. Наприклад, зараз спільно працюють над веломаршрутом "Зелена стежка", який має сполучити Рівне , Корнинську, Шпанівську та Олександрійську ОТГ.

"Якщо говорити про нашу території, це буде близько 25 кілометрів. Зараз розробляється вся необхідна документація, тобто плануються всі маршрути. Ми дуже зацікавлені насправді, щоб туристи відвідували цікаві місця нашої громади і в свою чергу, якомога більше людей завітали саме до Олександрії.", - додає фахівець з комунікацій Олександрійської ОТГ

Окрім того акцент тут роблять на місця, які мають історичне підґрунтя. До прикладу, парк та літня резиденція князів Острозьких у Кустині або ж парк й костел, закладені князями Любомирськими в Олександрії.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber