Для створення пари досить взаємної любові або навіть симпатії. Проте, щоб ваша майбутня родина не поповнила статистику розлучень, у виборі партнера потрібно керуватися не тільки емоціями і пристрастю, але і раціональністю. На думку психологів, для створення щасливої родини потенційний чоловік повинен володіти такими якостями.

 Він незалежний від батьків

Причому як у фінансовому, так і в психологічному плані. Якщо ви створюєте з ним нову сім'ю, то вкрай важливо, щоб ви жили окремо і чоловік не був під постійним впливом батьківської думки. Інакше всі рішення вам доведеться узгоджувати не з ним, а з його мамою. А заміж-то ви виходили не за неї.
 
Він не має алкогольної і наркотичної залежності
 
Навіть не думайте, що ви станете для нього промінцем світла, на який він піде і вилікується. Не вмикайте жалість і режим "матері Терези". Якщо ви хочете його рятувати - рятуйте, але заміж для цього виходити не потрібно. Тому що не всіх можна врятувати від згубних звичок, а наявність в будинку наркомана або алкоголіка небезпечно і для вашого життя, і для ваших дітей, якщо вони у вас будуть.
 
У вас з ним однакові погляди на народження дітей
 
Це важливе питання, про яке потрібно домовлятися "на березі", тобто до офіційного укладення шлюбу. Якщо чоловік говорить, що він не хоче мати дітей, то не потрібно тішити себе надією, що, може бути, він потім передумає, або ось ви завагітнієте, і тоді його думка зміниться. У кращому випадку, ви втратите кілька років свого життя, перш ніж переконатися, що дітей ваш чоловік дійсно не хоче. У гіршому - ви залишитеся матір'ю-одиначкою.
 
 
Він вміє обслужити себе в побуті
 
Не вибирайте для себе долю домогосподарки - не заводьте в будинку дорослого чоловіка, який стане ще однією дитиною, за яким потрібно прибирати, прати і всіляко обслуговувати без будь-якої допомоги з його боку. Якщо він не може донести брудний посуд до раковини, запустити пральну машину, навести елементарний порядок, а тим більше якщо вважає, що все це не заняття для чоловіка, а жіноче місце - на кухні, то вам і вашій самоповазі з такою людиною не по дорозі .
 
Він стежить за своїм здоров'ям і зовнішністю
 
Жінкам властиво думати, що вони можуть взяти буквально будь-якого чоловіка і змінити його так, як їм хочеться. Але з дорослими людьми так не буває. Ваш чоловік вже сформувався таким, яким він є.
 
Він цінує вас
 
Якщо поруч з чоловіком ви відчуваєте себе впевненіше, краще, від його слів і дій ваша самооцінка піднімається - то ви на правильному шляху. Якщо ж він змушує вас відчувати себе дурною, непотрібною, нічого не вміє і не знає, знущається над вашими інтересами, жартами - то пов'язувати з ним життя не варто. Це не ви якась не така, а він.
 
Він вміє поводитися з грошима
 
У фінансовому плані чоловік повинен бути надійним. І питання не в маленькій або великій зарплаті, а в прагненні забезпечити себе і сім'ю, зробити накопичення, розумному підході до витрат. Якщо ще на етапі зав'язування відносин ви бачите, що чоловік постійно вплутується в якісь грошові авантюри, обріс кредитами і боргами, спускає гроші на розваги, хоча не може купити собі необхідні речі і продукти, то з ним краще розлучитися.

Він толерантний
 
Зверніть увагу на те, як ваш чоловік ставиться до людей іншої національності та конфесійної приналежності, іншої сексуальної орієнтації, до тварин. Якщо в ньому є агресія і жорстокість по відношенню до тих, хто не такий, як він, або слабкіше нього, то рано чи пізно ця агресія звернеться на вас і ваших дітей.