Кір — досить небезпечне для дитини захворювання. До порівняно недавнього часу ця хвороба нерідко забирала життя дітей, які захворіли на кір у віці до 5 років. Масова вакцинація проти кору практично очистила простір від вірусу, але загроза епідемії поступово повертається.

Кір — це гостре інфекційне захворювання, яке має дуже високу ступінь сприйнятливості. Тобто якщо людина, раніше на кір не хворіла і не щеплена, буде контактувати з хворим на кір — ймовірність захворіти надзвичайно висока. Тому всім мамам дуже важливо знати про симптоми кору, небезпеку та методи боротьби з цією дійсно дуже небезпечною для нещеплених дітей хворобою.

Перші симптоми кору: хвороба починається з високої температури — 38-39 ° С, першіння в горлі, кашлю. У дитини червоніють очі, їй боляче дивитися на світ. На 2-3-й день жар спадає, нежить і кашель посилюються, а на ньобі і слизовій рота навпроти малих корінних зубів з’являються висипання.

Особливості виникнення висипань. Висип на слизових тримається пару днів, після чого виникає на шкірі з новим стрибком температури. Рожеві цятки і дрібні прищики висипають на спинці носа і за вушками, покриваючи за добу обличчя, шию і верх грудей. На другий день висип спускається на тулуб і плечі, на третій переходить на ручки і ніжки.

Режим - постільний! Поки малюк температурить, необхідно дотримуватися постільного режиму. Лікування кору має бути симптоматичним: при температурі вище 38,5 ° С дитині можна дати жарознижуючі, біль в горлі знімається полосканнями. Змащувати висипання будь чим не варто. Умивайте дитину теплою водичкою. Купатися можна після того, як спаде жар. Кір є вірусним захворюванням, тому антибіотики можуть знадобитися тільки при приєднанні бактеріальної інфекції.

Вірус кору прокладає дорогу бактеріям. Вірус кору сильно послаблює імунітет людини, тому ймовірність бактеріальних ускладнень дуже висока. Щоб зрозуміти, чи потрібен антибіотик, лікар може призначити здачу крові на загальний аналіз. Виконуйте всі призначення лікаря, щоб уникнути ускладнень.

Читайте також: Які продукти корисні для імунітету дитини?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber