Більшість людей мріють «притягнути» до свого гаманця якомога більше грошей і мріють стати багатими. Але при цьому не кожен замислюється про те, що сам того не усвідомлюючи може постійно відштовхувати від себе гроші. Яким чином можна відлякати гроші?

 Всі наші життєві злети і падіння беруть свій початок з наших думок. Фінансова сфера не є винятком з цього правила, а це значить, що та кількість грошей, яку ми маємо, безпосередньо залежить від того як ми до них ставимося. Звичайно ж, гроші не здатні зробити людину справді щасливою, так як для цього існують цінності значно вище матеріальних благ, проте в нашому світі без стабільного фінансового доходу навряд чи можна обійтися. А це означає, що необхідно вміти правильно ними управляти і розпоряджатися.

Існує 5 основних звичок, що відлякують гроші.
 
• Негативна реакція на багатих людей
 
Слід дуже уважно прислухатися до своїх думок в той момент, коли ви зустрічаєте або бачите по телевізору багату людину. Якщо першою з'являється негативна реакція, і ви з презирством думаєте, що багата людина змогла заробити свій існуючий капітал лише нечесним шляхом, що він злодій і так далі, то будьте впевнені - такої кількості грошей як у нього вам не побачити ніколи. Ви несвідомо відштовхуєте багатство, яке могло б спокійно бути і у вас.
 
• Постійні думки про відсутність грошей
 
Всесвіт реагує на кожну нашу думку дуже прямолінійно і підтверджує діями всі наші бажання. Якщо ми думаємо, що у нас є гроші і ми можемо дозволити собі виконувати наші бажання, то в самий найближчий час так і відбувається. Якщо ж ми постійно нарікаємо на те, що грошей ні на що не вистачає, грошей немає, то саме цей «запит» і обробляє Всесвіт, результатом чого є порожній гаманець. Позбавтеся від виразу «Немає грошей». Можете замінити його на: «Поки грошей недостатньо на придбання чогось ...»

• Гроші в борг
 
Позичання грошей так само є однією з багатьох звичок, які відштовхують гроші.  Постарайтеся ні у кого не позичати гроші, так як при цьому формується образ бідності і у Всесвіт надсилається сигнал про потребу, що ніколи не призведе до гідної суми грошей у вашому гаманці.
 
 
• Песимізм і відсутність мети
 
Гроші люблять рух, тому вони вважають за краще активних людей, а не песимістів, які просто пливуть за течією життя, як водорості і страждають від своєї бідності - від таких людей гроші біжать як від вогню. Якщо ви не впевнені в собі, значить, ви і не зможете керувати такою сильною стихією як гроші. Всесвіт це знає, тому ніколи не дасть вам в руки велику суму. Якщо ж ви цілеспрямована людина з ясними думками і бажаннями, щодня просуваєтеся до поставленої мети і легко відноситеся до тимчасових труднощів, то ви людина, до якої гроші притягуються як магнітом, а ваше завдання - раціонально ними розпоряджатися і примножувати.

• Неправильне коло спілкування
 
70% успіху складається з нашого оточення. Це величезна цифра, тому необхідно про це дуже серйозно задуматися. Якщо серед ваших знайомих є тільки ті, хто весь час скаржиться на своє життя, то незабаром ви станете такими ж. Оточіть себе позитивно мислячими, перспективними, активними людьми і ваше життя відразу ж повернеться в потрібне вам русло.