Відпустка закінчується і пора знову братися за роботу? А думки ще десь далеко, працювати зовсім не хочеться і стає сумно. Що робити і як підняти настрій після закінчення відпустки читайте далі.

 Час від часу кожному з нас потрібне перезавантаження, а тому ми відвідуємо ті місця, які наповнюють енергією, живлять позитивними емоціями і навіть омолоджують, як внутрішньо, так і зовні. Правда, враховуючи, що подібні моменти приносять радість, повернення до звичайного життя починає тиснути на нас і ми ніяк не можемо зосередитися і вникнути в процес своєї життєдіяльності.

Період після відпустки прийнято вважати стресовим, але ж можна все виправити.
 
Як боротися з поганим настроєм після відпустки?
 
Правильне планування
 
По-перше, ви повинні розуміти, що, приїхавши звідки б не було, не можна на наступний же день виходити на роботу. Це тільки посилить ситуацію і в такому випадку працювати взагалі не захочеться, а призведе ваш опір тільки до поганих результатів. Отже, подбайте про цей момент заздалегідь, ще перед тим, як їхати на відпочинок.
 
Розплануйте відпускні дні таким чином, щоб після повернення додому у вас залишалися ще хоча б пара днів. За ці вихідні ви встигнете усвідомити, що відпустка закінчена і попереду вас чекають нові цілі, досягнення і ваші працездатність і продуктивність виростуть.
 
Багаж не терпить зволікань
 
Не думайте, що по приїзду додому краще буде, якщо валізу ви розберете трохи пізніше. Навпаки, зробити це необхідно відразу. Навіть якщо ви дуже втомилися з дороги, розпакуйте речі, які треба відправте в пральну машину, інші акуратно складіть.
 
Якщо вистачить сил і енергії, то непогано було б провести прибирання в квартирі або будинку. Хоча б меблі витерти - вже добре для вашого психологічного стану.
 
Переживіть відпустку спогадами
 
Тут важливий момент, коли ви розпаковуєте свої речі, складаєте все по місцях, обов'язково згадуйте, як чудово ви провели час. Одяг, який ви носили під час відпочинку, нагадає про прекрасні моменти, постарайтеся сконцентруватися на них. Після того, як чемодан ви вже розпакуєте, перегляньте фотографії, розгляньте і розподіліть сувеніри, які ви привезли з собою для подарунків. За цей час ви обов'язково кілька разів посміхнетеся, що вже позитивно відіб'ється на вашому настрої.
 

Плани на наступну відпустку
 
Вам допоможе подолати стрес план на наступну відпустку. Так, ви щойно повернулися з відпочинку, але хто вам заважає придумати, куди відправитися в наступний раз? Ваші мрії і припущення про майбутню відпустку надихнуть вас на хорошу, результативну роботу, оскільки ви вже точно будете знати, навіщо вам працювати.
 
Рідний дім - найкраще місце
 
І, звичайно, лягаючи спати або просто відпочивати в кріслі після того, як ви все необхідне зробите, відзначте для себе, що домашнє ліжко або стілець, неважливо що, найкраще, що може бути. Як кажуть, «в гостях добре, але вдома краще». Це ваш особистий затишок, ваш простір, ваш запах. Посміхніться цього моменту.