Пиятики та крики, автівки припарковані на газонах, розхитані качелі та багато іншого. Такі будні дворів багатоквартирних будинків. Принаймні багатьох. Та окрім голосних зітхань та нарікань на поганих сусідів, у деяких населених пунктах Рівненщини взялися ситуацію насправді вирішувати.

Сміття й безлад у дворах житлових будинків набрид багатьом. У Млинові цю проблему взялися вирішувати комплексно. Зокрема, займається нею інспекція з благоустрою, яку в об'єднаній громаді створили у 2017. Саме тоді прийняли й правила благоустрою для всіх жителів. За перші два роки зафіксували понад 300 порушень, а от цьогоріч їх - одиниці. Викидання сміття у невстановлених місцях, складання будматеріалів не там, де потрібно, некошена трава біля будинків та підприємств, заїзд на територію пляжу та пошкодження й незаконне зрізання зелених насаджень. Саме за це найчастіше карали млинівчан.

Штраф складається згідно статті 152 кодексу України про адміністративні правопорушення. Передбачаються штрафи для фізичних осіб від 340 до 850 гривень і на юридичних осіб від 850 до 1700 гривень, - розповідає начальник відділу ЖКГ, благоустрою та інфрастуктури Млинівської селищної ради Валентин Вірний.

Аби дотримуватися чистоти й порядку було зручніше, у Млинові взялися за упорядкування дворів. Роблять це за кошт селищної ради. У цьому дворі роботи лише розпочалися.

Трохи повирізали дерева, трохи навели порядок, але це тільки початок. Надіюся, що тут буде стояночка гарна, майданчик, бо у нас в дворі є трошки діток, - розповідає млинівчанин.

Так, поступово двори багатоквартирних будинків стають безпечними й набувають ошатного вигляду. Інспектори з благоустрою кажуть, неспішно, але спільними зусиллями наводять порядок. Головне, що всі зрозуміли: правила є для того, щоб їх дотримувалися усі.  

Читайте також: на Млинівщині у Бокіймівській ОТГ створили дошкільну групу

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber