Кожен з нас знає хоча б одну погану прикмету. Але так не хочеться, щоб вона збулася. Чи можна якось відвести від себе погані прикмети і позбутися від життєвих негараздів?

 Наприклад, багато людей дуже бояться чорних кішок, які перебігають їм дорогу. Інші завмирають від страху, якщо у відкрите вікно влетів птах. Треті починають панікувати, якщо розбилося дзеркало. У кожної людини напевно знайдеться декілька прикмет, які викликають страх.

Пам'ятайте про те, що всі установки у вашій голові і саме ваші думки "програмують" вас на те, які події в житті з вами трапляються. Страх притягує негатив. Як бути? Правильні установки допоможуть вам з легкістю впоратися з ситуацією. Просто психологічно налаштувати себе правильно - існують способи, які не дадуть поганим прикметами втілитися в реальність.
 
1. Антиприкмети
 
Напевно, багато хто з вас, боячись наврочити, не раз стукав по дереву або тричі плював через ліве плече. Це не що інше, як антиприкмета. Більш того, ви самі можете придумати для себе антиприкмети, які будуть нейтралізувати погані прикмети. Наприклад, якщо прикмета віщує хворобу, то можете повторювати «Я здоровий, сильний і щасливий», а якщо обіцяє бідність - вимовляєте про себе позитивні установки типу «Я багатий» або «Я залучаю багатство».
 
 
2. «Стерти» поганий знак
 
Щоб погана прикмета не збулася, її потрібно стерти і зробити це досить просто. Так, сконцентруйтеся на неприємній події, яка з вами сталася, і подумки її зітріть. Можете уявити, що у вас в руках ластик, а погана прикмета намальована на аркуші паперу: зітріть її.
 
3. Не вірте в прикмети
 
Багато сучасних людей вважають прикмети пережитками минулого, тому просто не вірять в них. А що змушує вас боятися чорну красиву кішку, що перебігла вам дорогу? Просто не вірте в те, що такі буденні події є поганими знаками долі - і страху просто нікуди буде подітися, окрім як розтанути у вашій підсвідомості, як сніг на сонці.
 
Якщо все ж щось змушує хвилюватися і боятися того, що прикмета збудеться, просто женіть від себе погані думки і налаштовуйтесь на те, що все у вашому житті прекрасно, а попереду - тільки радість і щастя.