Вважається, що дзеркало - межа двох світів - реального та потойбічного. І воно навіть може притягувати позитивні або негативні події в наше життя. Якщо не хочете притягнути негатив, запам'ятайте, що категорично забороняється робити перед дзеркалом.

 У магічну силу дзеркал вірили ще наші предки. Дзеркалу приписують незвичайні властивості, вважається, що воно може показати минуле і майбутнє людини, а також впливати на енергетичне поле людини.

Не можна дивитися у дзеркало після настання темряви. Вважається, що дзеркало - це портал в світ духів, які здатні своєю енергією негативно впливати на людину, витягаючи її сили і викликаючи незрозумілі страхи і переживання. Як відомо, час сили темних явищ - нічний. Тому і не рекомендується з настанням темряви дивитися у дзеркало, особливо в період між 12 і 3 годинами ночі. З цієї ж причини рекомендується дотримуватися певних правил розташування дзеркал в інтер'єрі і категорично забороняється розташовувати дзеркало в спальні так, щоб в ньому відбивалося ліжко.
 
Не можна дивитися у дзеркало, якщо в будинку небіжчик. З давніх-давен, якщо померла людина, дзеркала в будинку завішують. Вважається, що душа людини не відразу відходить в інший світ, а якийсь час знаходиться серед живих, рідних людей, в будинку, де жила людина. Люди вірили, що душа, замість того, щоб піти в світ духів, може помилково «увійти» в дзеркало і залишитися в ньому, а, значить, і в будинку. Тому дзеркала в будинку завішували, за одними прикметами - до похорону, за іншими - не можна було знімати завісу 40 днів.
 
 
Не можна щоб в дзеркалі відбивалися будь-які негативні емоції людини. Лихословити, сваритися, злитися, плакати перед дзеркалом не можна. Дзеркало відображає назад все, що в ньому відбивається і повертає той же негативний енергетичний заряд з потрійною силою. Не скаржтеся і не показуйте дзеркалу свої сльози, не кажіть своєму відображенню про власні недоліки, хвороби, важкі життєві ситуації, про нестачу грошей, душевний біль, в години страждань і депресій. Потоки негативної енергії, вступаючи і відбиваючись від дзеркала, принесуть ще більше страждань і душевного болю. І, навпаки, частіше посміхайтеся своєму відображенню в дзеркалі, хваліть себе, промовляйте свої бажання і свої сильні сторони.
 
Не їжте перед дзеркалом. Наші пращури говорили - так можна «заїсти» все хороше - розум, здоров'я і красу.
Не тримайте до дзеркала маленьких дітей. У всіх немовлят дуже слабке захисне біополе, тому енергетично маленькі дітки дуже вразливі і схильні до негативного впливу потойбічних сил. З давніх-давен у людей існував звичай ховати дзеркала, якщо в будинку з'явилася дитина. Наші предки знали, що маленькі діти дуже вразливі енергетично, тому намагалися всіляко оберігати їх від негативного впливу дзеркал, особливо уві сні. Тому дитячі ліжечка не ставили поруч з дзеркалами.
 
Не дивіться у дзеркало одночасно з кимось іншим. Дзеркало здатне відображати не тільки явні емоції, а й потаємні почуття, думки і бажання людей. Якщо інша людина відчуває негатив по відношенню до вас, почуття заздрості, злості, дзеркало може цей негатив відобразити і передати вам.
 
Не можна дивитися в розбите, тріснуте дзеркало, а також в будинку не повинно бути дзеркал з декількома поверхнями - в таких дзеркалах відображення людини ділиться на кілька частин, руйнуючи біополе і порушуючи позитивну енергетику. Розбите дзеркало взагалі вважають поганим знаком, застереженням людині про прийдешні неприємності, про те, що вона щось робить неправильно в житті. Для гармонії і позитивної енергетики в будинку повинні бути цільні дзеркальні поверхні, без візерунків, дроблень та іншого декору, який можуть розділяти відображення.
 
У дзеркалі не повинні відображатися фотографії вас, дітей, сімейні фото. Вважається, що таким чином відображення людини на фото і в дзеркалі одночасно створює коридор, по якому до людини легко можуть проникнути духи із задзеркалля і негативно вплинути на енергетику, викликаючи нічні кошмари і страхи.
 
 
Не купуйте і не дивіться у старовинні дзеркала. Як відомо, дзеркало накопичує інформацію, яка в ньому відбивається. Не відомо, якими були попередні господарі, в будинку яких знаходилося дзеркало: їх спосіб життя, стосунки в сім'ї, невідомо, які настрої і події відбивалися в дзеркальній поверхні. Адже вся ця накопичена енергетика перенесеться у ваш дім. Якщо ви не хочете принести в будинок згусток негативної енергії, чужих страждань і бід - уникайте старовинних дзеркал.
 
Під час хвороби намагайтеся на перебувати поруч з дзеркалом. Вважається, що дзеркало може накопичувати негативну енергію хвороби і, відображаючи, посилювати її.
 
Дзеркало - дуже незвичайний предмет, зі своїм внутрішнім енергетичним життям і загадками. Якщо ви будете правильно спілкуватися з задзеркаллям - хоча б просто частіше посміхатися власному відображенню в дзеркалі, воно буде відображати тільки позитив і наповнювати ваш будинок позитивною енергією.