Пліснява та жахливий сморід. Так доводиться працювати бібліотекарям по вулиці Київська, 44. А все тому, що підвал цього будинку затопило стічними відходами. Голова ОСББ вбачає у цьому недопрацювання "Рівнеоблводоканалу". А вони ж, вважають, що мешканці викидали відходи, які не відносяться до господарсько-побутової каналізації. Тож, хто вирішить проблему, дивіться далі.

Саме так виглядає вхід у підвальне приміщення на Київській, 44 у Рівному. Голова ОСББ розповідає, підвал затопило відходами із стічних труб. Запах тут нестерпний. А проблема така виникає у них невперше.

"Наша думка, що труба ось тут поломана. Вони просвітять своїми спеціальними приборами бо забивається ось та частина. Якби вона обслуговувалася належним чином, так-як вони пишуть у платіжках. То відповідно причини б не було", - говорить голова ОСББ

На її думку, тут недопрацювання облводоканалу. Каже, хоча б раз на рік працівники мають прочищати труби, аби не виникала така проблема. Більше того, за їхні послуги мешканцям приходять платіжки.

"За цю частину, що вони відкачують ми не оплачуємо. Якби ми найняли їх відкачати підвал. То заплатили б дорого - заплатили б в межах тисяч - там наприклад тисячу, дві, три. Якби ми найняли приватну фірму то б заплатили їм 400 гривень", - додає жінка

Головний інженер облводоканалу вбачає проблему в гідроізоляції будинку. Додає, мешканці багатоповерхівки викидають у стік різні відходи, які не відносяться до господарсько-побутової каналізації. Саме тому труби забиваються.

"Ну от ви можете оцінити гідроізоляцію по цій стіні. От бачите частково нанесена гідроізоляція - смола . Вже є вибоїни до блоків, блоки мають корозію. Тобто, який стан гідроізоляції на сьогоднішній день оцінити складно", - говорить головний інженер "Рівне облводоканалу"

А страждають від жахливого запаху працівники бібліотеки, яка знаходиться на цокольному поверсі по Київській, 44. Розповідають, щодня приходячи на роботу, відкривають вікна й двері, адже сморід нестерпний. Упродовж дня запах ледь вивітрюється, а при ньому працювати дуже важко. В той же час, деякі мешканці будинку про проблему навіть не чули. А сморід, вважають, йде від смітників поруч.

Читайте також: У Рівному 22 червня перекриють рух транспорту на Фабричній 

Тож, поки голова ОСББ та водоканал вирішують на чиєму балансі проблема. Останні запропонували провести обстеження, яке покаже хто має її вирішувати. Однак, поки визначатимуть "винних" - працівники бібліотеки й надалі страждатимуть від жахливого смороду.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber