Міносвіти та Мінінформполітики України аносували старт масштабного освітнього проекту Youth Media Lab для українських шкіл восени цього року.

 Протягом цього шкільного року і наступного у 20 регіонах, у 20 українських школах будуть встановлені сучасні медіатеки. Про це повідомляє УКРІНФОРМ.

 

У Міністерстві інформаційної політики наголосили, що створення шкільних медіа навчить дітей відстежувати зміни, які відбуваються навколо, і сучасною мовою їх артикулювати. Не менш важливим буде обмін досвідом із іншими школярами і залучення дітей до всіх світових, сучасних мейнстрімів і трендів.

 


Окрім того, в Міносвіти повідомили, що восени також запускають всеукраїнську медіаплатформу для школярів за підтримки “Google Україна”. Платформа працюватиме як соціальна мережа, тому через неї школи зможуть популяризувати свої медіавидання: кожна школа може зареєструвати свій кабінет, обмінюватися медіаконтентом і так само “лайкати” контент один одного.


Конкурс, під час якого виберуть 20 шкіл для старту медіапроекту, розпочнеться з вересня, але школам потрібно уже готувати заявки.

Освітній проєкт Youth Media Lab спільно реалізований із двома партнерами – Агенцією з міжнародного розвитку США та «Google Україна».

 

Читайте також: У Рівному шукають директорів шкіл

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber