Замість спортивного костюму й кросівок, вони одягнуть військову форму й берці. Сьогодні, 24 квітня, із Рівненщини на строкову службу відправили близько 200 молодиків. Тож, чи довго їх шукав військомат аби вручити повістку, знає наша Дарина Гапонюк.

Поки одні ховаються, від повісток на строкову службу, чи виїжджають за кордон.

Прошу вийдіть з мого двору. Дитина приїде, я дзвоню, він не їде ще додому, він закордоном, він не їде. - Ви зобов'язані отримувати згідно закону повістку. - Я нічо не зобов'язаний! Повістка мені? Допобачення.

Інші ж, повістки приймають та йдуть служити. Майже дві сотні молодиків приїхали в обласний збірний пункт у Здовбиці. Тут їх благословляють, після того кожен має пройти медкомісію, потім хлопців розприділять по частинах та військових центрах.

Дивіться ще: хочуть вручити повістки, а немає кому. Як на Рівне нщині триває весняний призов? (ВІДЕО)

Відправити на службу призовників приїхали і їх рідні. Пані Ганна каже, її син йде служити і вона за нього не аби як хвилюється.

Дуже мені боляче, дуже прошу Бога, щоб мені дождатися сина, тому-що в мене він один господар, батька вже нема. Стільки років тільки він є. Але він сказав піду, мам відслужу, ну і буду справжнім мущиною, - говорить матір призовника.

Усіх призовників розподілять. Це Нацгвардія, прикордонна та спецтранспортна служба або ж Збройні Сили України. До прикладу, Іван Бондарчук буде у військово-морських силах.

Прийшов виписатися з військомату і попав і получив повістку і всьо СТИК Ну мені давали пропозицію або десантно-штурмові війська або морська піхота і я вибрав, що краще морська піхота і піти служити туди в Миколаїв, - розповів призовник.

Також, десяток військовозобов'язаних відібрали у десантні війська. Відбір туди ретельний.

Якщо людина має вищу і якщо людина хоче, фізично може служити в десантно-штурмових військах ми його забираємо, та обмеження є по зору. Повністю здоровий без жодних вад.

А от призовник Роман повістку чекав. А за час служби планує підтягнути свою фізичну форму.

Просто зранку встав, тільки встав, а тут зразу повістку принесли. Таке трохи було, але я вже чекав, знав, що десь в цих числах мають принести. - А хотів служити? - Ну таке, 50 на 50 ну що ж зробиш, треба відслужити свій срок та й всьо.

Впродовж цього тижня на строкову службу планують відправити близько 300 призовників.

Збройних Сили відправляються до навчальних центрів - це Полтава, Старичі, Десна. Національна Гвардія України - це Західна Україна, Центральна Україна, і Південна Україна. І прикордонники набирають на Черкаси у навчальний центр, - розповів начальник відділу призову Рівне нського обласного ТЦК та СЦ Андрій КОБЧАК.

Нагадаємо, з 1 квітня до кінця червня триває призовний період. На строкову набирають хлопців віком від 20 до 27 років. Загалом із Рівне нщини мають призвати 600 молодиків.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber