З Таллінна до Києва на велосипеді. Естонський депутат вирушив у благодійну подорож до України. Збирає кошти для ЗСУ та нагадує всьому світу, що війна в межах велосипедної подорожі. Відстань між столицями обох країн 1700 кілометрів. Завітав депутат і у Рівне. З ним поспілкувався наш Владислав Стецюк.

Це Крісто Енн Вага. Естонський депутат та член комісії з державної оборони. Чоловік подолав на велосипеді понад 1000 кілометрів, аби дістатися до Рівного.

Розпочав мандрівку естонський депутат 26 квітня. З Таллінна вирушив разом з велосипедистами-аматорами. Та останні два дні їде наодинці. Чиновника вразила доброзичливість українців.

Раніше Крісто Енн Вага був професійним велоперегонником. Та участь брав у заїздах на короткі дистанції. Це найдовша подорож у його житті.

Від Рівного естонський чиновник буде їхати не один. До нього доєднався велосипедист-аматор. Артур Пантикін прочитав про цю акцію в соцмережах і не вагаючись вирушив з Києва на зустріч до іноземного гостя.

Крісто Енн Вага планує зібрати 50 тисяч євро для купівлі дронів та автівок ЗСУ. Фінішує естонський депутат у Києві. Потому поїздом вирушить назад в Таллінн. Крісто Енн Вага розповідає, у планах є організувати подорож зі столиці України до Парижа на велосипеді. Хоче передати лист урядовцям Франції з проханням не допускати російських спортсменів до Олімпійських Ігор.

Читайте також: У Костополі ремонтують дороги за допомогою сучасної техніки