На Рівненщині спеціалізовані служби цивільного захисту провели навчання. Відпрацювали взаємодію комплексної ліквідації та відновлення під час надзвичайних ситуацій. Про це повідомляють в Рівненській ОДА.

Під час тренування розглянули три легенди. Перша – ворожа атака БПЛА на водозабірний майданчик, де стався вибух із руйнуваннями. Друга – ворожий БПЛА влучив в об’єкт енергетичної інфраструктури. Третя - внаслідок ракетної атаки пошкоджено міст через річку Устя. Наявне скрізне пошкодження дорожнього полотна. На місці влучання ушкоджень зазнав пасажирський автобус.

Провели навчання, де були змодельовані три надзвичайні ситуації. Відпрацювали алгоритми залучення фахівців та роботу кожної із десяти спеціалізованих служб. Детально обговорили звітність, сповіщення, додаткове залучення спецтехніки та особового складу під час процесу ліквідації надзвичайної події. Також звернули увагу і на механізми, які будуть застосовуватися під час роз’яснювальної роботи з населенням. Нагадаю, що армія рф не дотримується ніяких правил і повторні влучання на об’єкти, де ведуться відновлювальні та рятувальні роботи – це не поодинокий випадок, - сказав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Нагадаємо, що на Рівненщині функціонує 10 таких територіальних служб. Вони відповідають за транспорт, оповіщення, інженерні роботи, медицину, енергетику, гасіння пожеж, громадський порядок, екозахист, зв’язок та матеріальне забезпечення.

Учасники звернули також увагу на роботу психологічної служби та залучення додаткових резервних груп, серед яких можуть бути військові, нацгвардій та муніципальна варта.

Спеціалізованим службам було поставлене завдання провести розвідку, аналіз ситуації, забезпечити обстеження місця ракетно-бомбового удару, визначити необхідну кількість сил, засобів і ресурсів для забезпечення проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт. Кожен із них повинен був здійснити заходи щодо безпечної експлуатації уражених об’єктів, а також забезпечити першочергові дії, - підсумував Сергій Подолін.

Читайте також: У Костополі ремонтують дороги за допомогою сучасної техніки