Ледь не кожен рівнянин, коли-не будь купляв продукцію на ринку. Любила там робити покупки і рівнянка Галина Пухова. Однак, нещодавно її там обважили. Тож, що робити і куди звертатися у такому випадку, дивіться далі у сюжеті.

 Днями на ринку "Моріон" обважили рівнянки Галини Пухової. Жінка каже, за останні гроші вирішила купити півкілограма винограду. За нього заплатила 23 гривні. Додає, помітила, що ягід дали їй менше, аніж просила. Тому вирішила куплений виноград перевірити на контрольних вагах. Вони ж показали трохи більше ніж 300 грам.

В адміністрації ринку кажуть, такі випадки у них поодинокі. А з початку цього року, ще ніхто не звертався до них із такими скаргами. Додають, усіх торговців перевіряють.

Ми вирішили запитати у покупців ринку, чи зважували вони коли-не будь товар на контрольних вагах і чи знають, де вони знаходяться.

Дивіться також: квіти відрами: як рівняни готуються до 8 березня? (ВІДЕО)

Біля ринку "Моріон" ще один базар, який називається "Центральний". Там контрольні ваги на видному місці. Рівнянка Валентина, яка придбала желатин, вирішила перевірити чи не обманув її продавець.

В управлінні захисту прав споживачів кажуть, якщо вашу покупку обважили на ринку, потрібно звернутися до адміністрації базару, аби ті надали інформацію про підприємця. Після цього написати відповідну скаргу у профільне управління. Тоді ж вони будуть проводити відповідні перевірки.

Якщо ж, доведуть вину продавця, то на нього чекає штраф близько 510 гривень.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber