Рівненська міська рада підтримала на засіданні питання обміну двох міських будівель на одну.

Напередодні питання обміну розглядала комісія з питань міського господарства. Щоправда за словами її голови Назарія Поліщука, відповіді на ключові питання щодо приміщень вони не отримали.

- З моєї точки зору – це чисто технічне питання. У нас є шанс отримати у власність приміщення Нацбанку з усіма прибудовами. Що тут обговорювати, навіть не знаю. Бо знаю, що в кулуарах вже хтось проти. Мені це дивно. Якщо це вдасться, це буде прорив для міста Рівного, - зазначив під час розгляду питання передачі будівель міський голова Рівного Володимир Хомко.

Правки до проекту рішення були лише у бюджетної комісії. Її члени одноголосно на засіданні прийняли рішення додати пункт, який на їх думку, сприятиме ефективному використанню майна і захисту інтересів громади.

Зокрема, цим додатковим пунктом депутати зобов’язали управління комунальної власті у 15-денний термін від моменту набуття права власності на будівлі споруди на вулиці Симона Петлюри, 10 підготувати і подати проект рішення ради про включення цих будівель у перелік таких, що не підлягають приватизації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівне готове обміняти два приміщення на будівлю Нацбанку

Саме таке формулювання підтримали 32 з 35 присутніх на засіданні депутатів.

 

Що саме буде розташовуватись у приміщенні поки не відомо, ймовірно, саме тут розміститься художній музей, який раніше хотіли розмістити на Драгоманова, 9.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борці за художній музей у центрі Рівному прийшли до депутатів [ФОТО]

Нагадаємо, мова про три приміщення за адресами Драгоманова, 9, 16 Липня, 87 та С.Петлюри,10 (колишнє приміщення Нацбанку). Перші два належать місту, але використовуються судами. Третя ж належить судовій адміністрації. Своїм рішенням депутати фактично здійснили обмін. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber