В обласному центрі провели захід: "Жінки і децентралізація: особистий приклад у період змін".

Захід став продовженням серії заходів, які мають на меті популяризувати досвід лідерів змін.

Учасниці засідання обмінялися досвідом роботи на різних посадах в об’єднаних громадах області. Голови ОТГ, заступники голів, старости, секретарі рад, спеціалісти та проектні менеджери з різних громад мали змогу поділитися своїм поглядом на хід децентралізації.

Дивіться ще: у Рівному 16-річні більше не зможуть голосувати за проекти громадського бюджету? (ВІДЕО)

Спільно шукали відповіді на питання гендерної рівності та рівних можливостей. Адже за дослідженнями, які провів ЦРМС спільно з Агенцією місцевого розвитку на Рівне нщині є певний гендерний дисбаланс на керівних посадах ОТГ. Серед голів лише 16 відсотків жінок, співвідношення депутатського корпусу 58 на 42 на користь чоловіків, і у сформованих в громадах виконкомах теж переважають чоловіки (60% на 40%).

Учасники заходу не бачать у своїх громадах гендерної дискримінації і позитивно говорять про мікроклімат у колективах. Але спільні для багатьох жінок громад теми та питання спонукають до окремих зустрічей, тому було вирішено створити неформальне об’єднання «Ліга жінок ОТГ Рівне нщини». Ініціатори такого об’єднання планують надалі вести свою діяльність у форматі роботи Асоціації ОТГ Рівне нщини.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber