Щорічний захід, який ініційований ВООЗ з метою інформування про найефективніший інструмент захисту людей різного віку від інфекційних хвороб - вакцинопрофілактику.

Метою цьогорічної кампанії є підвищення обізнаності про переваги вакцинації та відзначення «героїв вакцинації», які багато в чому сприяють захисту життя шляхом вакцинації. Серед «героїв вакцинації» – медичні працівники, батьки, які обирають вакцинацію для своїх дітей, і всі, хто шукає інформацію на основі доказів і передає її іншим.

Вакцинація є одним із найбільш ефективних та перевіреним часом способів захисту від смертельно небезпечних інфекційних хвороб.

Разом з тим, в Рівне нській області профілактичні щеплення виконуються не належним чином. За 1 квартал поточного року вакцинацію проти поліомієліту отримали 13,7% дітей першого року життя, а 17,8% вакцинацію проти дифтерії, правця та кашлюку. Вакцинацію проти гепатиту В отримали 13,6% дітей у віці до 1 року.

Ревакцинацію проти дифтерії та правцю отримали 18% дорослого населення.

Читайте ще: на Рівне нщині продовжують хворіти на кір

Однією із перепон, які унеможливлюють повністю охопити неселення профілактичними щепленями є відмови.

Негативне ставлення до вакцинації (небажання або відмова від неї, попри наявність вакцин) зводить нанівець прогрес, якого вдалося досягти у боротьбі з інфекційними хворобами, Проблема відмови від профілактичних щеплень є актуальною для Рівне нської області. Станом на 01.04.2019 в області налічується 15813 осіб, які відмовляються від профілактичних щеплень . Серед них 5324 не мають жодного щеплення.

Найбільше відмовників у Сарненському районі - 4148 осіб, з них 1875 не мають жодного щеплення та у місті Дубно, де 1150 відмов, з них 285 без жодного щеплення.

Отримані щеплення це ваша власна безпека від інфекційних хвороб. Знайдіть час і завітайте у лікувально-профілактичних заклад, поцікавтесь своїми щепленнями, а при потребі вакцинуйтесь. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber