У Рівному відкрився центр реабілітації та паліативної допомоги для дітей. Тут не лікуватимуть, а полегшуватимуть страждання малюкам, які є важкохворими. Таких дітей в області налічується орієнтовно більше двох сотень. Психологічної допомоги потребують і їхні батьки. У новому закладі побували і наші журналісти.

Медсестра паліативного відділення Ірина Романовська розповідає, про новий заклад. Центр реабілітації та паліативної допомоги для дітей розрахований на 6 пацієнтів віком від 1 до 14 років. Це важкохворі малюки, яким у закладі полегшуватимуть страждання.

Новий заклад знаходиться на вулиці Поповича, у приміщенні обласного спеціалізованого будинку дитини. У центрі є кухня, санвузли та дві палати. Незабаром привезуть ліжка для батьків і поставлять у кімнаті для найменшеньких. Ще необхідне певне медичне обладнання.

З придбанням обладнення, медики розраховують на допомогу благодійників. Адже завдяки останнім у Рівному і з'явився даний центр. Трохи більше 800 тисяч гривень витратили на його облаштування.

Рівне нський центр реабілітації та паліативної допомоги для дітей став третім в Україні. Є ще у Харкові та на Іванофранківщині. У планах рівненських медиків його розширити.

Вже виготовили й план майбутнього будівництва. Звісно все залежатиме від фінансування. На новий корпус потрібно трохи більше 20 мільйонів гривень.