У селі Острожець, що у Млинівському районі на Рівненщині, вшанували пам'ять відомого земляка Ігоря Єремеєва. На його честь назвали ліцей, у планах ще й переіменувати вулицю.

Як розповів голова Острожецької ОТГ Тарас Гордійчук, ініціатива присвоїти ліцею ім'я Ігоря Єремеєва частково належить селищній раді:

  - Він вчився у цій школі, зважаючи на його вклад, допомогу селу, то педагогічний колектив підтримав таку ідею, друзі, колеги. Це була спільна ініціатива. Але все не так просто робиться. Була створена ціла комісія, яка збиралася, обговорювала це питання з жителями. Тепер ми все це пройшли, і 6 грудня ліцей отримав ім'я Ігоря Єремеєва. Також у ліцеї є музей присвячений життю політика, у планах його розширити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівне нський депутат-регіонал виступає за відставку Кабміну і скасування законів 16 січня

- На разі ведуться перемовини з родиною Єремеєва щодо присвоєння його імені ще й вулиці в Острожці. - Вулицю, яку хотіли б перейменувати на честь Ігоря Єремеєва, називається Шкільна. Вона пов'язана із родиною, адже там зараз проживає його мама. Але у зв'язку з тим, що ліцей тепер носить його ім'я, було б трохи заплутано ще й вулицю так називати. Але зараз ми продовжуємо переговори щодо цього, - каже Тарас Гордійчук.

Для довідки:

Ігор Єремеєв - український бізнесмен і політик, народний депутат України 4-го, 7-го і 8-го скликань (позапартійний, голова депутатської групи "Воля народу").

Співвласник паливно-промислової групи "Континіум". Голова Спостережної ради Публічного акціонерного товариства "Банк інвестицій та заощаджень". Народився 3 квітня 1968 року в селі Острожець Млинівського району Ровенської області. У 1985 році закінчив Острожецьку середню школу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат-мільйонер родом з Рівне нщини уклав угоду з МВС

26 липня 2015 року, перебуваючи на Волині, в результаті падіння з коня отримав закриту черепно-мозкову травму та був шпиталізований у тяжкому стані до Луцької клінічної лікарні. 28 липня його доправили до однієї з європейських клінік. 13 серпня серпня, не приходячи до тями, Єремеєв помер у лікарні Цюриха.

Депутата поховали поруч з могилою батька у рідному селі Острожець на Рівне нщині .