Цікаві особливості ведення домашнього господарства в різних куточках світу, до яких потрібно бути готовим, плануючи відпустку або переїзд.

Які ж особливості побуту існують в інших країнах світу?

США: громадські пральні

В американській культурі громадські пральні - щось на зразок українських крамничок біля під'їзду: там народжуються дискусії, виникають суперечки і обговорюються питання, без сумніву, світового значення. В реальності ж відкритий доступ до пральних машинок - винахід суто утилітарний, покликаний зекономити місце в квартирі і скоротити плату за комунальні послуги. Громадські пральні з'явилися в США після Великої депресії, коли індивідуальні пральні машини більшості верств населення були недоступні. Втім, навіть у міру підвищення рівня життя багато американців продовжували прати разом з сусідами - з міркувань чи то економії або просто в силу звички, невідомо.

Південна Корея: холодильник для кимчи

Уявіть, що на вашій кухні, крім звичайного холодильника, є спеціальний рефрижератор для квашеної капусти. Для жителів Південної Кореї така ситуація цілком природна, з поправкою на те, що зберігають там НЕ квашену капусту, а кимчи. Кимчи - гостро приправлені овочі ─ одна з улюблених повсякденних страв корейців, яку їдять багато і часто. Запаси треба десь зберігати - подумали практичні жителі, і придумали для цього спеціальний пристрій. Чому б і ні?

Німеччина: неділя без магазинів

Традиційно неділя для німців - день відпочинку, тому робота припиняється практично скрізь, навіть у більшості магазинів. Так що зайнятися шопінгом або закупитися продуктами на тиждень в цей день не вийде - краще зробити це в суботу, щоб не довелося чекати понеділка. Якщо все ж виникла термінова потреба в молоці або зубній пасті, доведеться відправитися на найближчу заправку, де завжди можна знайти товари першої необхідності. Втім, один раз в квартал, тобто чотири рази на рік, німецькі магазини все ж відкриваються в неділю, але наплив покупців при цьому такий же божевільний як і в «чорну п'ятницю».

Японія: дерев'яна ванна

На відміну від ісландських будинків японське житло практично ніколи не опалюється - доводиться використовувати обігрівачі та кондиціонери. Такі суворі побутові умови пояснюють величезну популярність офуро серед місцевого населення. Офуро - це традиційна японська ванна, яку виготовляють з дерева, і єдиний спосіб по-справжньому зігрітися. Головна особливість офуро в тому, що митися в ній не прийнято - з цією метою японці попередньо приймають душ, - вона виступає саме як джерело тепла. Наповнювати ванну прийнято всього один раз за вечір, після чого водою по черзі користуються всі члени сім'ї.

Ісландія: водопровідна вода з термальних джерел

Вся система водопостачання Ісландії працює за рахунок термальних джерел, тому пити воду з-під крана, а також готувати на ній, тут анітрохи не небезпечно і навіть корисно. Природний окріп прекрасно справляється з опаленням будинків - воно тут працює цілий рік, а жителі квартир самі контролюють рівень нагріву за допомогою спеціального регулятора на батареях. Крім того, практично в будь-якому кафе чи ресторані ви можете безкоштовно попросити склянку води, адже її вам наллють все з того ж крана. Єдина проблема, з якою часом стикаються жителі Ісландії - неприємний запах сірководню. Однак це зовсім не означає, що з водою щось не так, навпаки - вона наповнена корисними речовинами і благотворно впливає на організм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Чорний колір в інтер'єрі – відмінна ідея [ФОТО]

Незвичайні вазочки, які можна зробити своїми руками [ФОТО]