У Рівному школярі, люди з інвалідністю та ветерани війни зіграли в бадмінтон і футбол. Пройшов захід у рамках проєкту "Спорт для всіх". Для військових це частина реабілітації. Більше, далі у сюжеті.

Петро Тимофіюк - ветеран війни. Чоловік боронив Україну ще під час АТО. Там отримав численні поранення. Нині, бере участь у проєкті "Спорт для всіх".

Іван Сівак з 2003 року прикутий до колісного крісла. Чоловік неодноразовий чемпіон світу з танців на візках. Нині, працює в реабілітаційних центрах та допомагає адаптуватися військовим та цивільним, що отримали ураження спинного мозку.

Голова відокремленого підрозділу ветеранського братерства Рівне, Віктор Кошкін розповідає, спорт це в першу чергу про повернення військовому сенсу життя. Чоловік і сам ветеран війни. Під час АТО отримав важкі травми.

Окрім бадмінтону та футболу, охочі могли пройти каністерапію. Це метод залучення тварин для позитивного психосоціального впливу на людей, які цього потребують.

Загалом фестиваль "Бадмінтон для всіх" проводять вже всьоме, футбол - четвертий раз. Організатори кажуть, ідея не нова. Ще Після Другої світової війни проводили подібні спортивні заходи.

Організатори планують доєднати ще один вид спорту - баскетбол. До слова, за період існування "Бадмінтону та футболу для всіх" до фестивалів доєднались сотні рівнян, ветеранів війни з ампутаціями та людей з інвалідністю.

Читайте також: У Сарнах трирічний хлопчик випав із вікна четвертого поверху