Зовсім не потрібно жити за містом, щоб обзавестися квітником. Живі рослини в квартирі роблять приміщення більш затишним, насичують повітря киснем, очищають будинок від негативної енергетики, та й просто радують нас своїм виглядом.

Не обов'язково розставляти квіти на підвіконнях, як це робили наші бабусі. Якщо знайти кожній рослині відповідне місце, вони можуть стати «фішкою» вашого інтер'єру.

Горщики-підвіски. Виглядають вони дуже екстравагантно, адже квіти в них висаджуються вниз головою. А розмістити їх можна навіть в дуже маленькій кімнаті, використовуючи незадіяний простір на стелі. Правда, вибирати рослини для таких горщиків потрібно особливо ретельно, оскільки не всі квіти готові рости догори дригом.

pic Такий «спосіб життя» підійде папоротям, орхідеї, фаленопсис, тилландсії, сциндапсусу. Відразу ж виникає два питання: як зробити, щоб з горщиків земля не сипалася на голову і як в такому випадку поливати квіти?

Відповідь: спеціальні горщики для такого своєрідного розміщення рослин оснащені сіточкою, яка не дозволяє грунту висипатися і резервуаром для води.

Горщики-світильники. Коштує таке дизайнерське рішення не дешево, але виглядає дуже оригінально і буде доречним в будь-якому приміщенні.



pic Зазвичай такі горщики оснащені світлодіодними лампами, які змінюють свій колір, вбудованим акумулятором, надійно захищеним від вологи і пультом дистанційного керування.

Флора-куб. Будь-яка кімнатна квітка стане справжнім витвором мистецтва, якщо помістити її під флора-куб.



pic До того ж можна не просто посадити в такий оригінальний горщик рослину, але і створити в ньому за допомогою камінчиків, кольорових намистин, черепашок цілу композицію.

Грані таких флора-кубів бувають неправильної форми і різних кольорів, що робить їх ще більш оригінальними.

Завдяки своїй лаконічності, такий квітковий горщик прекрасно впишеться в будь-яке, навіть маленьке приміщення, і стане його прикрасою.

Чайний сервіз. Не поспішайте викидати улюблену чашку, якщо у неї відколовся край або відбилася ручка. З таких ось чашок можна зробити оригінальний квітник. Досить наповнити їх грунтом, висадити невеликі рослини і красиво розставити на підносі.



pic Для завершеності композиції можна увіткнути в землю ложки. Можна для цієї мети також використовувати старий кавник або цукорницю, висадивши в них більші рослини. Такий піднос стане прикрасою будь-якого столу.

Акваферма. Це ціла екосистема у вас на столі або підвіконні, що поєднує в собі акваріум і горщик для рослин.

pic До того ж система досить самодостатня, оскільки рослини харчуються продуктами життєдіяльності рибок, і очищають акваріум, зберігаючи воду в ньому чистою. Відмінний варіант для тих, хто не любить «заморочуватися».

Вертикальне озеленення. Виглядають фіто-стіни дуже оригінально і здатні оживити будь-який інтер'єр. Вертикальне озеленення являє собою конструкцію з пластика, живих рослин та елементів декору. Це дуже цікаве дизайнерське рішення, яке здатне принести справжнє задоволення.

pic

Тепер ви можете випробувати єднання з природою, не виходячи з квартири. Деякі конструкції для зручності оснащені системою автоматичного поливу і можуть бути підключені до програми «розумний дім».

Етажерки для квітів. Це просте рішення, яке не потребує значних витрат, але від цього воно не стає менш цікавим. Виглядають такі етажерки дуже ошатно і стильно, економлять багато місця і створюють затишок в квартирі. Етажерки можуть бути виконані з різних матеріалів.

pic

Підвісні кашпо. Економлять місце на підвіконні і будуть вельми доречні в квартирі, де живуть домашні тварини, оскільки скинути їх або об'їсти листя рослин чотириногим друзям буде досить складно.

pic ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Як ефективно використати підвіконня на кухні [ФОТО]

Міні-гардеробні в квартирі [ФОТО]