Впродовж п'яти місяців на Першому місцевому тривало грандіозне смарт-шоу "Debattle". Глядачі перед своїми телеекранами щоп'ятниці спостерігали, як учні змагалися за першість. Для старшокласників Рівненщини проект став неоціненним шансом довести, що освічена та талановита молодь - майбутнє нашої країни. Змагалися школярі у формі теледебатів. Головним завданням для молодих людей було переконати членів журі у своїй правоті. В результаті перемогла та команда, яка у прямому сенсі "знищувала" своїх суперників за допомогою ерудиції та обізнаності.

Участь у проекті взяли 14 команд з різних районів Рівне нської області. А це - школярі з Костополя, Гощі, Острога, Здолбунова, Корця, Сарн, Володимирця, Рівного, Вараша, Радивилова, Зарічного, Березного, Дубровиці та Рокитного. Підтримували талановиту молодь не лише глядачі, а й меценати.

Відразу 6 команд з Полісся - Вараш, Зарічне, Дубровиця, Рокитне, Сарни та Володимирець - взяв під свою опіку відомий меценат Віктор М'ялик. Саме він сприяє розвитку майбутнього покоління на Поліссі. Також постійно встановлює дитячі майданчики, будує освітні заклади та допомагає військовим на Сході.

А опікуном та наставником для команди з обласного центру став депутат Рівне ради від фракції "Батьківщина" Олександр Нестерук. У Рівному він більш відомий як благодійник та той, хто "з нуля" відродив місцевий парк "Хімік". Також часто підтримує розвиток спортивних та культурних подій міста.

Острозьку команду на проекті підтримував депутат Михайло Крук. Він один із ініціаторів створення шкільного лісництва. А командою з Гощі опікувався місцевий меценат Микола Пилипчук. Він часто допомагає громаді та сприяє розвитку талановитої молоді.

Талановитих дітей зі Здолбунова підтримували представники місцевого підприємства, яке займається виготовленням цементу. Їх представники переконані: саме творча молодь як ніхто інший заслуговує на підтримку, тож долучилися до проекту, не роздумуючи.

Команду з Березнівського району взяв під свою опіку місцевий меценат Микола Мельник. Наставник переконаний: зробити внесок у розвиток школярів - його обов'язок. Юні обдарування з Корця теж мали підтримку не лише моральну, а й фінансову. У цьому посприяв місцевий меценат Олексій Лукянчук. Наставник каже: талановиті школярі - це перш за все подальший успіх не лише області, а всієї країни.

А обдарованою молоддю з Костополя та Радивилова опікувалися представники місцевих підприємств, які не лише наповнюють обласний бюджет області, а й сприяють розвитку талановитої молоді свого району.

До другого етапу грандіозного смарт-шоу "Debattle" з 14 команд пройшло лише 8. У півфіналі зустрілися - 4 команди, а до фіналу прорвалися дві найсильніші - Володимирець та Вараш. Здобула довгоочікувану та бажану перемогу - трійка з Вараша. Вони отримали кубок, грошові стипендії від мецената та цінний подарунок для школи, де навчають розумників, від телеканалу "Рівне 1".



pic



pic



pic

Залишайтеся з Першим місцевим. Попереду ще багато цікавого. Нам є чим дивувати та вражати!