Правильний догляд за дзеркалом, передбачає збереження позитивної енергетики в будинку, мінімум витрат, максимум уваги. З давніх пір, дзеркало було символом особистого, таємного і нез'ясовного. За допомогою цієї відбиваючої поверхні викликали духів, проганяли нечисту силу, прикрашали палаци, будинки і використовували як зброю вогненної сили, спалюючи ворога в реальності. У сучасному світі, дзеркало стало невід'ємним атрибутом спальні, передпокою і жіночої сумочки.

Дзеркала в інтер'єрі.

Правильний догляд продовжить термін служби і зробить відображення більш якісніше. Усунення бруду, пилу і відбитків пальців, зможе правильно відобразити не тільки людину, але і предмети, коли це необхідно для дизайну інтер'єру.

Засоби по догляду за дзеркалом: величезна кількість вітчизняних та імпортних хімічних засобів плюс засоби, приготовлені в домашніх умовах, про них буде написано нижче.

Інструменти по догляду за дзеркалом: серветки, набір м'яких, сухих і вологих ганчірок.

Процес очищення дзеркала: Сухою ганчірочкою витерти весь пил. Нанести миючі засоби і протерти поверхні. Сухою ганчірочкою провести поліровку обробленої поверхні дзеркала.

Поради, рекомендації і народні засоби по догляду за дзеркальною поверхнею.

- Замість полотняних матеріалів можна використовувати серветки.

- Прямі сонячні промені, призводять відбивну поверхню до потьмяніння.

- Де підвищена вологість, не слід встановлювати алюмінієві дзеркала.

- Дзеркальна поверхня осипається під впливом пари. Якщо у Вас у ванній стоїть дзеркало, не допускайте надлишку пари. Зробити це можна за допомогою встановленого вентилятора.

- Протираючи дзеркало вологою серветкою або ганчіркою, в сухі дні, ви продовжуєте термін його експлуатації. Правильний догляд за дзеркалом це краса і затишок вашого будинку.

- Мухи залишають плями на дзеркалі. Якщо у вас немає під рукою спеціального миючого засобу, використовуйте перевірений століттями метод: протираємо цибулиною, потім вологою серветкою, яку намочили синькою, проводимо по поверхні. Витираємо і натираємо до блиску бавовняною ганчіркою.

- При сильних забрудненнях дзеркал, використовують наступний метод: на 0,5 літра теплої води, беремо 50гр крейди і 50гр оцту, ретельно перемішуємо. Відстоюємо отриману суміш. Потім, протираючи, стежимо, щоб суміш покривала тільки поверхню, а не рамку.

- Самим простим і надійним способом видалення плям на дзеркалі, є міцний розчин оцту. Готуємо його так: на склянку води, одна столова ложка оцту.

Джерело