Вісімдесят п'ятий день народження відзначила Рівненська українська гімназія. Привітати навчальний заклад зі святом прийшли колеги, школярі та міські чиновники. Запросили до святкувань навіть перших учнів гімназії. Незабарились з привітаннями і наші журналісти.

Василь Прокопчук один з найстарших учнів української гімназії. Нині йому 87. Дідусь розповідає, закінчив навчальний заклад у 1939 році. Тоді довчитися не дала війна.

Вчителька математики Тетяна Коваль у гімназії працює 13 років. Каже, за цей час тут відбулося багато змін. Найбільше педагог пишається здобутками своїх вихованців.

Рівне нська українська гімназія це відроджена гімназія, яка працювала у Рівному у 1923 році. Саме в цей час вчитель історії Федір Пекарський спромігся аби навчання тут проводилось державною мовою. Відтоді з гімназії випустилась плеяда українськиї патріотів.

У навчальному закладі створений народний музей, де юні краєзнавці досліджують історію гімназії. У його фондах зберігаються оригінальні фотодокументи, особисті речі вчителів та учнів колишнього навчального закладу.

Працівники гімназії радіють ювілею їхнього навчального закладу. І сподіваються, що хоча б з нагоди свята керівники міста згадають, що приміщення потребує ремонту.