Міська лікарня відкрила двері для політиків, чиновників та бізнесменів. У такий спосіб керівництво лікарні хоче привернути увагу до проблем місцевої медицини. Адже наразі лікарня з бюджету не отримує і половини необхідних грошей.

Про історію медицини у Рівному наразі розповідає одна з вітрин у краєзнавчому музеї. Історики кажуть, перша лікарня у місті з’явилась наприкінці сімнадцятого століття і була розрахована лише на десятьох пацієнтів. Проте місце її розташування історикам досі невідоме. Нинішню міську лікарню збудували у семидесятих. Тоді ж і завезли більшість обладнання.

За допомогою нового обладнання, пишаються лікарі, прооперовані пацієнти за кілька днів вже можуть бігати. У підтвердження цього навіть показовий забіг влаштували.

Керівники міста про стан медицини говорять з меншим ентузіазмом. Проте вдіяти нічого не можуть, бюджет не гумовий і грошей на всіх не вистачає.

Чи допоможе така екскурсія лікарям стане відомо вже наступного тижня, коли міські обранці згадають про медиків на сесії Рівне ради.