Аби гарантувати безпеку дітей під час навчального процесу впродовж серпня рятувальники спільно з представниками місцевих органів влади та відділів освіти відвідували освітні заклади та перевіряли стан протипожежного захисту установ. В День знань, 1 вересня, фахівці ДСНС також завітати до шкіл аби, в першу чергу, привітати дітей з новим навчальним роком та провести перші уроки з безпеки життєдіяльності.

Так, рятувальники Київщини відвідали Броварську загальноосвітню школу №7, де зустрілися з учнями 7-х та 9-х класів. Вогнеборці розповіли школярам правила пожежної безпеки, яких важливо дотримуватись як вдома, так і закладах освіти. Також продемонстрували пізнавальний фільм про те, як у лабораторних умовах імітують пожежу житлової кімнати та за який час вона поширюється до руйнівних масштабів. Після теоретичної частини була проведена евакуація школярів на подвір’я школи, де вони мали змогу оглянути спеціальне обладнання, пожежний автомобіль, спорядження вогнеборців, приміряти бойовий одяг. Школярі брали участь у конкурсах та вікторинах на протипожежну тематику.

На Рівне нщині рятувальники провели уроки безпеки життєдіяльності для педагогічних колективів шкіл. Фахівці ДСНС розповіли викладачам як у цікавій ігровій формі донести до дітей важливі правила щодо дій на випадок пожежі чи іншої надзвичайної події. Також рятувальники зустрілися і зі школярами, нагадали їм, наскільки важливо дотримуватися правил безпеки та роздали цікаві тематичні листівки.

Подібні заходи відбулися також і в освітніх закладах Запорізької, Хмельницької, Черкаської, Закарпатської, Херсонської, Донецької областей та міста Києва.

Особлива увага приділяється профілактичній роботі з вихованцями дошкільних навчальних закладів. Так, рятувальники Кіровоградщини цього тижня запросили до «Країни безпеки» вихованців дитячого садка №73, що у Кропивницькому. Протягом подорожі діти відгадували загадки про небезпеку пожеж, брали участь урухливих змаганнях - долали перешкоди та рятували друга із «задимленої» кімнати. Разом з рятувальниками учасники конкурсів навчилися правильно одягати протигаз. Також маленькі учасники акції дізналися, чому не можна чіпати на вулиці невідомі іграшки та предмети. Окремо дітям розповіли як діяти у разі пожежі.

Такі заходи триватимуть у освітніх закладах України й надалі аби навчити підростаюче покоління діям у разі виникнення різного роду надзвичайних подій та правилам безпеки життєдіяльності.

Повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України.