А у Рівному вже стало відомо, чи має підґрунтя під собою ажіотаж навколо влаштування дітей у садочки. У міському відділі освіти стверджують, проблеми тільки з амбіціями батьків. Місця вільні є. В управлінні вже порахували скільки шестирічок піде до школи цієї осені, а скільки ще залишиться і відповідно, скільки буде вільних місць.

Маленьким жителям села Дорогостаї Млинівського району є де вчитися, гратися з однолітками і готуватися до навчання у школі. Рік тому у селі відновили дитячий садок і прийняли туди усіх бажаючих.

Завідуюча мріє про розширення, однак зізнається, що на найближчі 5 років перспективи немає. Тому що народжуваність у селі невисока і не дасть змоги наповнити групи. Однак батьки допомагають чим можуть і йдуть завжди назустріч, радіють освітяни. Не стояла осторонь і районна влада, яка виділила кошти на відновлення садка і початкової школи. Однак не в усіх селах Рівне нщини ситуація така райдужна В обласному центрі також розширяють садки. Як повідомила заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, на початку навчального року з'явиться 4 нові групи. А це дасть змогу прийняти додатково 100 малюків у 42-й, 45, 46 та 50-й садочки. У планах і повне відновлення дитячого садочку «вишенька», на Ювілейному.

Натомість освітяни нарікають на батьків, які самі створюють ажіотаж навколо садочків у центрі, намагаючись за будь яку ціну влаштувати туди дітей. Через це групи переповнені. За словами Галини Кульчинської, зараз у дошкільних закладах Рівного є понад 40 вільних місць. Але всі вони на околицях.