Всім відомо, що "візитною карткою" кожної жінки слугують її руки. Красивий манікюр - перше, що привертає увагу, тому нігті повинні бути у чудовому стані. Для цього, деякі жінки вдаються до нарощування нігтів гелем, але іноді це може мати негативні наслідки. Отож, читайте далі, як правильно нарощувати нігті, аби вашим манікюром захоплювалися всі.

Гель чи акрил?

Найпоширенішими матеріалами для нарощування є гель і акрил. Кожен з них має ряд переваг і ряд недоліків.

Акрил в свою чергу легко кріпиться, і знімається спеціальною рідиною. Він являє собою порошок, який, перш, ніж нанести на ніготь, змішують зі спеціальною рідиною - мономером. Але правильно наростити нігті за допомогою акрилу зуміє тільки досвідчений майстер, адже ця суміш на повітрі дуже швидко твердне. Основний недолік таких нігтів - специфічний запах, який, на щастя, з часом зникає. Процедура нарощування займає близько 2-3 годин.

Сьогодні досвідчені майстри можуть використовувати обидва матеріали відразу. В цьому випадку акрил забезпечує міцність нігтикам, а гель надає їм блиск.

Правильно нарощені нігті виглядають доглянуто і бездоганно. Але перед тим, як наростити собі нігтики Вам варто знайти хорошого майстра. Інакше Ви можете пожертвувати здоров´ям власних нігтів.



pic

Перед початком процедури Ваші руки повинні обробити антисептиком. Після зняття жирного блиску прибирають пил, знежирюють нігтьову пластину і наносять праймер.

Іноді після зняття штучних нігтів свої нігті слабшають, стають тоншими і м´якшими. Чому це відбувається? А все тому, що до цього вони були під захистом штучного матеріалу, який оберігав їх від вологи, побутової хімії, ультрафіолетових променів та ін. Тому фахівці радять в цей період приймати вітаміни і кальцій.



pic

Чи потрібно робити перерву?

Деякі люди носять штучні нігті роками і почувають себе нормально. Натуральний ніготь повністю оновлюється протягом 4-5 місяців, незалежно від того, чи є на ньому штучний матеріал.

Пам´ятайте і про те, що існує ряд протипоказань. Уважно вивчіть їх перш, ніж нарощувати нігті. Вам не варто цього робити, якщо ви приймаєте антибіотики або проходите курс хіміотерапії. Вам відмовлять в нарощуванні, якщо ваші нігті уражені грибком. Ну і, звичайно, попередьте майстра, якщо страждаєте на алергію.



pic

Якщо правильно підібрані матеріали для нарощування, вибрана оптимальна довжина нігтів ( відсутність частих поломок і травм ), якщо клієнт дотримується правил догляду за руками та нігтями і при умові, що корекції проводяться вчасно і правильно (без порушеннь технології), такі нігті можна носити роками без будь-якого дискомфорту. Власне на почуття комфорту і слід орієнтуватися, вирішуючи, коли носити і коли їх знімати. Наприклад, якщо ви збираєтеся в похід у гори, то довгі нігті логічніше зняти.

Отож, нарощувати нігті чи ні - справа кожного, але аби це не стало для вас неприємним досвідом необхідно підходити до цього з розумом.

Джерело: mama-tato.com.ua