Учора в Рівному на гарячому затримали майора поліції та його підопічного співробітники Служби безпеки України. Прибули на місце злочину і працівники прокуратури області, які вже відкрили кримінальне провадження за фактом отримання неправомірної вигоди.

За тисячу гривень, пакунок пива та енергетичного напою поліцейські обіцяли чоловіку уникнути адмінарешту за кермування у нетверезому стані.

Жителя Рівне нського району ще півроку тому районний суд покарав сімома днями адміністративного арешту за порушення правил дорожнього руху. Чоловіка спіймали за кермом нетверезим, вже пролунав вирок. Однак виконувати його дільничні Рівне нського відділення поліції не поспішали.

На місці вилучили тисячі гривень, пакунок пива та енергетичного напою, які отримали майори. Нині слідчі з’ясовують усі обставини злочину, розслідуючи кримінальне провадження порушене за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаної із вимаганням. Слідство і визначить, чи понесуть покарання обоє дільничних, чи лиш один.

Співробітники прокуратури нині проводять перевірку за усіма фактами застосування до осіб адміністративного арешту. Не виключено, що не лише порушник правил дорожнього руху не відбув, призначений судом арешт. Тим часом у головному управлінні Нацполіцїі області розбираються із обставинами вчинення злочину одним працівником відділення поліції.

Оголошення про підозру у вчиненні злочину теж не за горами, кажуть у прокуратурі.