Сьогодні профільна комісія обласної ради додала останні штрихи до майбутнього фінансового портрета Рівненщини. Яким він буде якщо депутати проголосують?

9 мільйонів гривень так званих вільних коштів ще з початку цього року за бажаннями депутатів обласної ради мали б попрацювати на депозитному рахунку декількох банків Рівного. Втім, таке рішення депутатів обласної ради, виявилося не під силу державному Казначейству України. Воно дозволу на таку операцію не дало.

Втім депутати, надію не втратили і вирішили знову звернутися до Казначейства з проханням трошки підзаробити на вільних коштах. Якщо ж у Києві не погодяться - будуть впливати іншими методами - писатимуть звернення та скарги. А поки розібралися із виконанням бюджету за перший квартал цього року та вирішили все таки провести медичний аудит закладів охорони здоров'я області та навчальних закладів. Впевнені і це піде на користь та принесе фінансовий зиск. Члени бюджетної комісії розглянули і обласний бюджет на 2010 рік. Фінансові генії твердять - усе там прорахували.

Зарплати, допомоги, соціальні гарантії та все передбачене законом про державний бюджет в обласному бюджеті врахували. Порахували навіть більше, і вирішили забрати у освітян 16 мільйонів гривень для бюджету розвитку. Освітян натомість обіцяють фінансово не ображати а бюджет розвитку таки сформувати але не ділити. Втім остаточне рішення як завжди прийматимуть всі депутати обласної ради. На сесії 14 травня.