Воювали за рідну землю на Сході, а тепер воюють за невеликі її клаптики в тилу. Учасники АТО з Рівненщини, повернувшись додому, змушені боротись за те, що їм передбачили законом. Так, у Обарові бійці АТО ніяк не можуть отримати земельні ділянки. Вже й рішення сільської ради, щоправда попереднього скликання, є. Тільки от кому яка земля дістанеться та й чи дістанеться взагалі - це питання неабияк схвилювало захисників. Мовляв, нинішній сільський голова постійно переносить питання і землю давати не хоче. Чи дійшли згоди бійці АТО із сільською владою - далі у сюжеті.

Василь Одарієв - перший зі свого села, хто потрапив у зону АТО. Коли постало питання стояти на захисті України, він добровільно без роздумів став учасником бойових дій. У лютому 2015 року чоловік повернувся додому. Тільки от отримати земельну ділянку, обіцяну державою, виявилось не так легко, як піти до війська.

Разом з Василем виборювати обіцяні наділи стали ще два учасники АТО - Руслан та Дмитро. Із земельним питанням хлопці пішли до сільського голови, який вже скликав позачергову сесію сільради.

Та учасники АТО запротестували: не хочуть землі ані у болотистій місцевості, як пропонували спершу, а ні на іншому краю села - неподалік сміттєзвалища.

І хоч другий варіант учасники АТО вважають ще гіршим, та з двох лих довелось таки вибрати краще. Тож сільський голова запропонував піти на компроміс.

На цьому і зійшлись. В результаті жеребкування між хлопцям розділили земельні ділянки. Втім, до отриманих наділів учасники АТО поставились неоднозначно.

Тим не менш, учасники АТО та їхні рідні сходяться в одному - добре, що хоч якусь землю таки отримали.