Щоб виступити єдиним фронтом, рівненські націонал-демократи погодилися забути усі суперечки і жити дружно. Чи означає це народження згуртованої і сильної опозиції - відповіді шукала Наталка Пастухова.

Вже давно рівненська спільнота не бачила зібраних під одним дахом та з однією шляхетною метою представників стількох політичних сил та громадських організацій Рівне нщини. Вони запевняють - залишать чвари та непорозуміння позаду - адже попереду час великої боротьби - за щастя, за волю, за добробут народу. Який неодмінно вийде на майдани.

У комітет на рівних засадах увійшли представники 20 політичних партій та громадських організацій Рівне нщини, серед яких Українська народна партія, ВО, Батьківщина, Християнський демсоюз, захисники вітчизни, спілка офіцерів, Пора, Народний рух України, Жінки батьківщини, конгрес українських націоналістів та Народна самооборона. Стурбовані зрадою національних інтересів та загрозою втрати державності України, члени Комітету національного порятунку України запевняють, боротимуться виключно у межах конституції України. Тому закликають усіх об'єднуватися та виступати проти антиконституційних дій нинішнього уряду, Президента, а також їх українофобної політики. Поки що подібний комітет створили лише в Тернопільській області. Політики запевняють комітет - відкритий для усіх національно свідомих партій та організацій.