Найбільше боржників на Сарненщині, Рокитнівщині, та у Рівному. Ними активно зацікавилася обласна прокуратура. Прокурор області Анатолій Пришко вимагає від своїх підлеглих особисто зустрічатися із невдахами керівниками, приймати адекватні рішення та активніше карати керівників підприємств-боржників.

162 підприємства області боргують зарплату своїм працівникам. І хоч їхні керівники перекладають вину на економічну ситуацію у країні, у прокуратурі розповідають - варто порушити кримінальну справу як гроші одразу знаходяться. Однак, через пасивність контролюючих органів, заборгованість по виплаті зарплатні тільки зростає.

Саме 78 керівників з числа цих установ - прокуратура притягнула до відповідальності з початку року і загалом порушила 17 кримінальних справ. Втім територіальна інспекція праці переконує - нинішні штрафи порушників не лякають.

Однак міняти підхід до вирішення проблеми треба спершу на місцях, зазначив прокурор області Анатолій Пришко. Адже конролюючі органи працюють або на власні показники, або взагалі пасивні. Тож закликав об'єднатися у спільній справі, щоб в першу чергу ліквідувати заборгованість. Перші результати пообіцяв озвучити вже за місяць.