Мешканці будинку на Черняка, 16 у Рівному відмовилися від послуг ЖЕКу із прибирання під'їздів і уклали угоду із приватним підприємцем. Його послуги обходяться людям утричі дешевше, а під'їзди удесятеро чистіші.

Зовні звичайна рівненська п’ятиповерхівка, але всередині незвично чисто. Під'їзди прибрані, сходи без сміття та недопалків. Такої краси мешканці будинку на вулиці Черняка 16 чекали два десятки років. А отримали, коли відмовилися від прибирання ЖЕКом.

Нині прибиранням будинку займається приватний підприємець з яким мешканці уклали договір. Люди підрахували, щомісяця кожна квартира економить 10 гривень, а у під'їзді завжди чисто. Підприємець, що опікується будинком, бере за послуги 5 гривень з квартири. У Рівному обслуговує до півсотні під'їздів. Усюди люди задоволені. Каже все більше рівнян звертається про допомогу. Таку ініціативу підтримує і міський голова Рівного. Визнає - ЖЕКи не повністю виконують свої обов'язки, тому і виступає за створення товариства співвласників будинків, а молодому підприємцю обіцяє підтримку.

Ось сусідній будинок. Офіційно, тут прибиранням займається житлово-комунальне підприємство розповідають його мешканці, фактично - всюди сміття.