Побачити і дізнатися більше рівняни зможуть уже найближчими днями. У Рівному втретє пройде тиждень франкофонії. Насичену культурну програму для небайдужих до усього французького рівнян відкриє своїм концертом відома у Франції співачка Ізабелль Важра. Артистка вже у Рівному і нашим журналістам пощастило з нею поспілкуватися.

Ізабель Важра в Україні вперше. Вона є одночасно співачкою та піаністкою. Виступає у самому центрі старого Белльвіллю, що у Франції. Виконує пісні відомої французької артистки Барбари, яка 13 років тому загинула. У Рівному своїм концертом Ізабель Важра розпочне тиждень франкофонії.

Окрім концерту француженки, тиждень франкофонії у Рівному ознаменується проведенням педагогічного семінару, де студентів та інших охочих вчитимуть азам французькій мові. А з 24 по 31 березня відбудеться третій фестиваль франкомовних фільмів.

Метою таких заходів є об'єднання людей, які не тільки розмовляють французькою мовою, а й вивчають та люблять її. Серед рівнян таких поціновувачів щороку більшає.

Після тижня франкофонії, його організатори планують організувати французьку - весну. Що цікавого рівняни зможуть побачити на ній поки не кажуть.