Роками бідкалися мешканці Сатиєва, Дубенського району і просили чиновників про новий дитячий садочок. Тепер він є. Частину грошей дали з місцевих бюджетів, на решту скинулися спонсори. Де ростимуть сатиївські квіти життя - бачила Анна Яцук.

Дитячий садочок у селі Сатиїв відкрили на базі школи. Остання виділила приміщення, де зробили ремонт, завезли нові меблі і тепер тут функціонує дошкільний навчальний заклад.

Обійшовся дитячий садочок майже у сто тисяч гривень. Частина коштів надійшла з місцевих бюджетів, іншу дали спонсори та меценати. Та головне, що осторонь не залишились і батьки. Кожен з них зробив і свій внесок у відкриття садочка.

Є у садочку опалення, вода та санвузол. Загалом тут створена одна група де навчатиметься 21 дитина, віком від 3 до 6 років. Втім цього мало. Адже у селі — 45 дітей дошкільного віку. Нового садочка всім не вистачить. Тому місцева влада вже думає над вирішенням цієї проблеми.

Проблема відсутності дитячих садків актуальна не лише для мешканців села Сатиїв. Особливо гостро вона стоїть у Північних районах області.

Керівництво області радить сільським громадам поліських районів - об'єднуватись і виявляти ініціативу щодо будівництва садочків у їхніх населених пунктах. Адже хто стукає у двері, тому завжди відчиняють.