[+ВІДЕО] На Рівненщині почали розкопувати німецькі військові поховання. Перші знахідки вже є - на Дубенщині. Фахівцям вдалося розпізнати понад два десятки людських решток. Після експертизи їх повезуть на Львівщину. Як ми вже повідомляли раніше, там буде великий німецький цвинтар, на якому перепоховають усіх знайдених в українській землі німецьких вояків.

Військове поховання часів другої світової війни знайшли на території вербівської школи – інтернату. На місьці цих кілків ще учора були могили шістнадцятьох німецьких воїнів.

Нині історики знають про понад сотню таких захоронень. Місце ще двохсот поки не розвідані. Пошуком та ексгумацією могил німецьких солдатів на західній україні вже шість років займається група археологів з Львівщини під керівництвом Мирона Старка. Свою роботу чоловік називає грішною, але потрібною.

Дослідник розповідає, за розкопки німці гарно платять: близько трьох тисяч гривень на місяць, в залежності від того, рештки скількох людей знайдуть. Ці роботи фінансуються німецькою народною спілкою з впорядкуванню військових поховань.

перед перезахоронення ретельно описують кожен знайдений скелет. Вказують місце знахідки, характер поранень, вік та зріст солдата

Рештки людей знайдених на Рівне нщині після оформлення документів перевезуть на Львівщину, де захоронять на спеціальному цвинтарі для німецьких солдатів. Копачі німецьких могил переконані кажуть, війна не закінчиться доти, доки прах останнього солдата не буде достойно захоронено.