"Таможня дайот добро". Цей вислів з відомого кінофільму яскраво демонструє останні тенденції на митниці. Торік вони зафіксували шість випадків, що на один більше ніж у 2008 році. Найпопулярніші серед контрабандистів — наркотики та різноманітні товари. Проти деяких імпортерів порушили кримінальні справи. Чим ще запам'ятався рівненським митникам 2009 рік — дізнаємося з наступного сюжету.

Економічна криза внесла негативні корективи у роботу рівненської митниці. У минулому році зменшився попит на експортовані товари з України і на імпорт до нашої держави. Як наслідок недофінансування держбюджету.

Не зменшується і з року в рік рівень контрабанди. У 2009 зафіксовано шість випадків. Половина з них це контрабанда наркотиків, решта товарна. копии сумок

Серед позитиву слід відзначити перехід роботи митниці на електронне декларування. Долучилося до такої новації й підприємство Сарненський лісгосп, яке постійно обслуговується рівненською митницею.

Як цьогоріч складеться робота у Рівне нської митниці, її керівництво не прогнозує. І додає, вагомі корективи у неї внесуть президентські вибори.