У Рівному дорожчає хліб. За останній тиждень випічка вищого гатунку зросла в ціні на 10, а то й 15 копійок. Покупці обурені, виробники ж виправдовуються, мовляв, це ринок нафтопродуктів стимулює подорожчання. До того ж нинішнє - не останнє. Вже незабаром більше доведеться викладати іще за кілька сортів хліба. Зокрема, український, нарізний, святковий та рівненський.

Звичайний маленький магазин, яких в Рівному сотні. Минулого тижня батон тут став дорожчим на 10 копійок. Продавці розповідають, за останні кілька місяців це перше подорожчання.

Основні ж сорти хліба у Рівному не подорожчали кажуть в інспекції контролю за цінами. Хоча передумови підняття ціни є пояснюють фахівці. Розповідають вартість борошна росте, і ціна енергоносіїв також. Тому якщо не слідкувати за змінами ринку нафтопродуктів можна й збанкрутувати. Водночас виробники не виключають подорожчання інших хлібо-булочних виробів. Особливо тих, які випікають на малих підприємствах

Рівнянам від таких пояснень не легше, вони хочуть купувати дешевий та смачний хліб. І обурюються, що його вартість у різних районах міста ціна різниться на 20 -30 копійок.

Рентабельність більшості рівненських пекарів мінусова. Тому рівнянам слід чекати на чергове здорожчання головного продукту, попереджають спеціалісти. Щоправда коли ніхто не каже.