На 24 тижні вагітності молодій рівнянці Світлані Демедюк поставили страшний діагноз - гострий лейкобластний лейкоз (рак крові). Аби розпочати лікування, лікарі відразу запропонували зробити аборт, на що дівчина навідріз відмовилася. Подальше перебування в Україні не мало сенсу, так як це загрожувало відразу двом життям. Друзі дівчини знайшли клініку у Варшаві, яка погодилася прийняти Світлану і розпочати лікування. Та вже на 24,5-25 тижні вагітності у дівчини сталися передчасні пологи. Вона народила дівчинку Ніколь вагою у 500 грам.

Як розповідає матір дівчини Оксана Ванчицька, для внучки вже майже 3 місяці і вона набрала вагу у 2 кілограми. Маленька Ніколь розвивається нормально, але виникли проблеми із зором (ретинопатія недоношених), які кращі офтальмологи Польщі намагаються відкоригувати. Світлана і Ніколь знаходяться в різних клініках і з'єднувальним місточком між ними є чоловік Світлани - Володимир Демедюк, який змушений знімати квартиру у Польщі, щоб допомагати дружині і крихітній донечці. Нині Світлані призначено 4 курси хіміотерапії, 2 з яких вона успішно пройшла, а також обов’язкова пересадка кісткового мозку. Все це потребує довготривалого та дороговартісного лікування, а, безпосередньо, і величезної суми грошей.

- Ми всією родиною зараз знаходимось у пошуках коштів для лікування моїх дорогих дівчаток. Я дуже хочу, щоб моя дочка жила, навчалася (вона студентка МЕГУ), щоб разом із чоловіком виховували донечку. Я використовую всі можливі шляхи для пошуку коштів на лікування, - розповідає мама Світлани Оксана Ванчицька.

У родини майже закінчилися кошти на подальше лікування.

Тому рідні Світлани та маленької Ніколь просять небайдужих допомогти врятувати їхніх рідних.

Телефон Оксани Ванчицької – 067-103-01-93.