Такі різні і такі схожі. Та є дещо, що єднає попри відстані, різні мови та нав'язані стереотипи. Усе це про нас - українців. Історія про ризик, авантюризм і єдність Сходу та Заходу нашої країни в одній рівненській сім'ї - у сюжеті "першого Місцевого".

Познайомитися з Іриною та Сергієм "Першому Місцевому" допоміг конкурс "Наша історія знайомства", який триває на сайті телеканалу.

Фотоконкурс «Наша історія знайомства»

Їхня історія, котру сама Ірина назвала "Єдині" не залишила нас байдужими. Справа не лише у незвичності й рішучості її героїв. Вони зовсім різні, але наважилися показати усім - Україна єдина.

Саме з цих перших слів, написаних на сайті знайомств і розпочалася їх історія. Вона - з Рівного, він - з Донецька. Переписка і більше нічого - ані фото, ані жодних планів на майбутні відносини. Іще за кілька місяців на її жартівливе запрошення приїжджати у гості, він відповів згодою і... приїхав.

Через певний час після першої реальної зустрічі вони зустрілися удруге. На Новий рік Сергій приїхав у Рівне , аби... освідчитися Ірині.

Батьків з обох сторін інформація про весілля шокувала. І якщо Сергієві дещо заспокоїлися після відвідин Рівного, то тато Ірини влаштував майбутньому зятеві справжній допит.

Різні мови та різні традиції не стали на заваді їх стосункам. Кажуть: головне слухати один одного, тоді порозуміння можна знайти. Нині із завмиранням серця слідкують за подіями на Сході, адже там, у Донецьку, рідні Сергія. І хоч вже тривалий час не мають з ними з'язку, вірять, що все буде добре.

Першого червня Ірина та Сергій відсвяткували сьому річницю одруження. Кажуть: ні на мить не пошкодували, що колись наважились на таку авантюру. Особливо, коли дивляться на п'ятирічну доцю Катрусю. А ще переконані: якщо хочеш бути щасливим - боятися не треба.