Ліки за рецептом - потреба, а не розкіш. Рівнянам все частіше виписують медичні препарати, які слід виготовляти за індивідуальним рецептом. Це медики пов'язують з тим, що хвороби прогресують і не всім підходять штамповані ліки.

На Рівне нщині двадцять аптек мають ліцензію на виготовлення медичних препаратів. Ця аптека одна на всю область виробляє інфузійні ліки, які вводяться через крапельницю. Щодня над ними чаклують три медики. Роблять дитячі препарати, ліки для хвороб серця.

На жаль, виготовлення ліків на індивідуальне замовлення на Україні не цінують, кажуть медики. За кордоном вартість таких препаратів значно дорожча, ніж заводських, у нас же - навпаки. Ніхто не зважає й на те, що процес є надто складним та дорого коштує.

Багато порошків, з яких виготовляють ліки, не зареєстровані в Україні, розповідає завідуючий аптеки Володимир Нікітюк. Через це медики не можуть задовольнити всі потреби пацієнтів. І додає: попит на індивідуальні ліки серед рівнян щораз більший.

Про популярність ліків власного виробництва свідчать і величезні черги до каси аптеки. Майже всі пацієнти прийшли з рецептом.

Чи врегулюють всі закони, що стосуються індивідуального виготовлення ліків, медики не знають. Щоправда, сподіваються, що це таки відбудеться і на Рівне нщині їхня мережа розвинеться ще більше.