Рівненським чиновникам своя сорочка ближча до тіла. День міста, який святкуватимуть 30 серпня, перевершить своїм розмахом День Незалежності, обіцяють вони. Родзинкою свята будуть акція "Весільний коровай", який за своїми розмірами та вагою стане рекордним в Україні, та проект "Зірка Рівного", завдяки якому рівняни знатимуть героїв свого міста в обличчя.

У неділю, 30 серпня, рівняни святкуватимуть День міста. Розпочнеться свято традиційно із божественного молебню та покладання квітів до пам'ятників. Не обійдеться і без концертів - як на майдані Незалежності, так і у парку ім. Тараса Шевченка. Особливо пам'ятним День міста стане для п'яти рівненських сімей, які отримають ключі від квартир. Передусім це подружжя, у яких нещодавно народилася трійня.

Родзинкою свята стане випікання рекордного весільного короваю. Одне з рівненських хлібопекарських підприємств вже взялося за його створення. Кажуть, вага шедевру складе понад 170 кілограмів, а за своїми розмірами він стане рекордним в Україні. Першими коровай скуштують молодята, які цього дня поєднають свої долі.

З нагоди Дня міста у Рівному вперше відбудеться проект "Зірка Рівного". Фото тридцяти рівнян, які прославили своє місто, уже почали розміщувати на ста сіті-лайтах обласного центру. Найбільше їх буде на вулицях Соборній, Міцкевича та проспекті Миру. Міські чиновники кажуть, такий проект потрібен для того, щоб рівняни знали своїх героїв в обличчя.

Обіцяють міські владці рівнянам і масштабний, грандіозний салют. Кажуть, усі заплановані заходи будуть масовішими і значно цікавішими, ніж на День Незалежності. Хвилюються тільки, щоб погода не підвела.

Програма заходів до Дня міста 30 серпня 2009 року