Єгипет переїхав у Рівне. Щоправда, лише на кілька днів. Уродженка обласного центру, яка вже 15 років працює у Каїрі, привезла своїх вихованців на міні-гастролі до рідного міста. Особливості єгипетських танців під українським керівництвом бачила Ірина Ничипорук.

Танці — поняття міжнародне. У цьому переконана корінна рівнянка, хореограф Тетяна Крук. Керуючись цим правилом 15 років тому, вона виїхала працювати в Єгипет у Каїрський оперний театр. А кілька років тому стала художнім керівником приватної школи-студії “INSPIRATION”.

Учасники колективу, хоч у Рівному й уперше, вже встигли познайомились з місцевою публікою та дещо роздивитися місто. Кажуть: побачили не так і багато, але враження просто казкові.

На базі школи працюють різні вікові групи. Дітей навчають класичним, сучасним, єгипетським фольклорним і танцям народів світу. І хоч ансамбль “INSPIRATION” брав участь у численних міжнародних фестивалях, пані Тетяна запевняє: перед виходом на сцену у Рівному хвилюється найбільше.

Ті, хто не встиг оцінити вміння єгипетських танцюристів, матимуть нагоду це зробити у День Незалежності. У свято ансамбль “INSPIRATION” візьме участь в фестивалі "Орхідея скликає друзів”, а 26 серпня дасть сольний концерт у Палаці дітей та молоді.