У чернігівців може опинитися майже половина котелень та теплових пунктів Рівного. Можливість передати ці об'єкти в оренду розглядають депутати Рівнеради.

Опалювальний сезон не за горами, тому комунальне питання вирішили надовго у ящик не відкладати. Депутати пояснюють: якщо не реформувати житлово-комунальну галузь вже сьогодні, тепло в оселях рівнян восени може й не з'явитися. Одержати газовий кредит, маючи мільйонні борги теплопостачальних підприємств — перспектива нереальна, констатують владці. Відтак залучатимуть до комуналки приватників.

Втім, міські обранці мають перестороги щодо такого кроку. Багатьох непокоїть, чи не втратить Рівне котельні, якщо чернігівський орендар внесе невід'ємні поліпшення у стан об’єктів та зрештою захоче їх викупити.

Міський голова запевнив: котельні залишаться власністю міста, адже кожен свій крок орендарі погоджуватимуть з міською владою. Якщо ж фірма не справлятиметься — котельні одразу повернуть рівненським комунальникам. Те ж стосується і тарифної політики. Ціни на тепло та гарячу воду ніхто самовільно не підніматиме.

Також депутати внесли зміни до міського бюджету. Передбачили кошти на освітлення парку Шевченка, добудову чотирнадцятої школи, ремонт дахів дитсадків, оновлення дорожньої розмітки та інші видатки.

Розглянули й прозаїчніші питання. Зокрема дали назви кільком новим вулицям мікрорайону "Південний" та ще одній у Новому Дворі.