Але виходить, що марно. Чому — дізнавалася Марина Попова.

Завдяки рішенню Кабміну охочі придбати житло в новобудовах могли б узяти кредит у державному банку та вкласти гроші у добудову житла. Умови кредитування — 14 відсотків річних у гривнях та 30 років, щоб повернути позику. З восьми будівельних об’єктів області, які подали заявки на конкурс, перемогли лише два.

Втім, житловий комплекс "Гетьман Виговський", та будинок на Гагаріна, 4, який споруджують за програмою сприяння молодіжному будівництву, схоже, теж залишилися за бортом. Як розповів у телефонній розмові журналістам директор Рівне нського управління “Державного фонду сприяння молодіжному будівництву” Сергій Пандрак, пільгові кредити рівняни отримати поки що не зможуть. Виною цьому — указ Президента, який скасував постанову уряду про виділення коштів на викуп житла у будинках, які готові на 70 відсотків і більше.

Жвавіше тривають будівельні роботи на вул. Гетьмана Виговського. За словами Ігоря Мічуди, це один з небагатьох об’єктів у Рівному, де будівництво не заморозили. В цілому ж прогнози для будівельників — невтішні.

Влада у столиці і далі обіцяє допомогти будівельній галузі знову встати на ноги, а житло зробити доступним. Людям, які залежать від таких обіцянок, залишається лише сподіватися, що їх не перекреслить черговий політичний скандал.