Сьогодні, 26 вересня, на сесії Рівнеради суперечка через те, коли саме громадські активісти мають зачитати своє звернення перед депутатами закінчилася гучною сваркою між мером міста Володимиром Хомком та представником громадського руху "Захистимо Рівне" Андрієм Токарським. В результаті міський голова втратив самообладання та з опалу вигукнув: "Чхати я на вас хотів!" - На нас - це на кого? На громаду міста? - запитав Токарський. - На вас особисто!

На відео зображені початок та завершення суперечки.

Андрій Токарський на початку засідання Рівне ради просив дозволу у Володимира Хомка зачитати звернення, в якому громадські активісти вимагають відмінити закрите голосування міських обранців. Крім того, у зверненні активісти вкотре просять "звільнити територію парку, яку самовільно захопили власники ресторану "Ліон", від майна ресторану, демонтувати паркан, прибрати столи, стільці та неправомірну проведену мережу електроживлення до альтанок. Забезпечити вільний доступ громадян до території парку та не допустити можливості узаконення захопленої території.

Про скандал навколо цієї паркової земіл телеканал "Рівне 1" вже розповідав у сюжеті Рівняни вирішили «допомогти» скандальному ресторану «Ліон» звільнити незаконно захоплену землю.

Коли емоції вщухли, активістів депутати та міський голова врешті вислухали.

Андрій Токарський запросив "свідомих депутатів та міського голову" на акцію протесту у цю суботу.

До теми: "Перший дзвінок" для рівненського ресторану "Ліон"