Упродовж літа у санаторіях Рівненщини та України побували більше 88 тисяч школярів. З них – понад 1200 сиріт та позбавлених батьківського піклування, повідомив заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов.

За його словами, це більше 93 відсотків від загальної кількості школярів цієї категорії. Водночас у планах обласної влади - оздоровити кожну соціально незахищену дитину, адже саме на цьому у своїх ініціативах наполягає Глава держави, зазначив Олексій Губанов. Відтак, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, оздоровлюватимуться до кінця року.

Тим часом школярі пільгових категорій відпочивають у різних регіонах України –Херсонській, Миколаївській, Чернігівській, Запорізькій, Тернопільській, Черкаській та Львівській областях, а також Криму та Одесі. У краї ж функціонує 17 стаціонарних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Загалом цьогоріч на відпочинок школярів Рівне нщини передбачили 32 мільйони гривень, що на 10 мільйонів більше, ніж торік, підсумував заступник голови облдержадміністрації.