Телеканал "Рівне 1" продовжує цикл сюжетів, присвячених довиборам до обласної ради. Нагадаємо, зараз п'ять округів залишились без депутатів. І хоча поки невідомо, коли саме відбудуться вибори, бо на це грошей в обласному бюджеті немає, журналісти першого місцевого досліджують шанси наймовірніших кандидатів на крісло в обласній раді. На черзі місто Костопіль.

Вибори до Верховної Ради України внесли корективи до складу Рівне нської обласної ради. На черзі місто Костопіль. Саме тут, на виборах до обласної ради у 2010-му році по мажоритарці переміг Микола Кучерук. У 2012-му власник торгової марки "Родина" та голова правління ВАТ "Костопільський завод продтоварів" став народним депутатом України. На обласних довиборах партія регіонів, за результатами попередніх перегонів, може висунути двох кандидатів. Перший - Андрій Циганенко, який власне і був суперником Миколи Кучерука на виборах у Парламент від партії влади. Другий - Микола Шершун, екс- нардеп зараз не займає жодної посади ні в виконавчій, ні в законодавчій гілці влади. Тому його поява на довиборах у Костополі досить ймовірна. В опозиціонерів кандидатів також не бракує. Спробувати свої сили на цьому окрузі зможе екс-нардеп Юрій Прокопчук. Бренд Об'єднаної опозиції має допомогти очільнику обласної "Батьківщини" здобути перемогу. Проте це можливо лише за однієї умови, якщо він домовиться з іншими лідерами опозиційних сил Рівне нщини. Свого кандидата на цьому окрузі може висунути і партія УДАР. Принаймні місцеві прихильники Віталія Кличка стверджують, що мають таку людину.

За даними територіальної виборчої комісії, вибори 80 депутатів обласної ради в 2010 році коштували близько 16 мільйонів гривень. Згідно з попередніми розрахунками районних виборчих комісій, в середньому проміжні вибори одного депутата обійдуться платникам податків Рівне нщини у 625 тисяч гривень.